Yoast seo website

Veel ondernemers maken gebruik van Yoast seo maar is dit wel zinvol?

Yoast seo zinvol of niet?

 25 augustus 2022

Veel (startende) ondernemers maken gebruik van de WordPress plugin Yoast SEO. Met deze plugin krijgen de gebruikers op een gemakkelijke manier meer inzichten in de SEO van hun website. De plugin is ervoor gemaakt om op een gemakkelijke wijze de leesbaarheid en de SEO te verbeteren voor een optimaal resultaat.

Wat veel ondernemers niet weten, is dat de plugin uitgaat van een door jouw gekozen keyword. Op basis hiervan wordt jouw pagina gecontroleerd. Wanneer er geen goed keyword onderzoek is gedaan gaat jouw website nog steeds niet het gewenste resultaat opleveren.

Behalve dat er een goed keyword onderzoek gedaan moet worden met vragen zoals: Waar heb je veel/weinig concurrentie op? Hoe sterk is die concurrentie? Hoe veel werk zal het kosten om de top-ranking vast te houden? Is ook de snelheid van een website cruciaal voor de vindbaarheid in Google. De plugin Yoast SEO controleert jouw website niet op snelheid en de ‘stevigheid’ van jouw website.

Veel ondernemers gaan er vanuit dat wanneer ze eenmaal Yoast SEO goed hebben ingevuld ze meteen automatisch hoger ranken in Google. Helaas is dit niet de realiteit en zijn er vele andere factoren die ervoor zorgen dat jij hoger komt in Google. Een goede SEO-ranking krijg je door (een deel van) de SEO-elementen op de juiste manier door te voeren binnen jouw website. Welke elementen dit zijn en hoe je dit precies moet doen? Dat is erg verschillend van de situatie en kan je niet oplossen met plugins zoals Yoast SEO.

yoast seo blog

de conclusie

Wij maken zelf ook gebruik van de plugin Yoast SEO, hiervoor maken wij gebruik van de opties om de titel, beschrijving en URL mee te beheren. Wij maken dus alleen gebruik van de basiselementen van Yoast SEO. De leesbaarheidsscore van de teksten is erg afhankelijk van de doelgroep, bijvoorbeeld wetenschappelijke artikelen zullen altijd een lagere leesbaarheidsscore geven dan wanneer een tekst geschreven moet worden voor bijvoorbeeld kinderen van 6 jaar oud. Met deze aspecten houdt de plugin Yoast SEO geen rekening.

De conclusie is dat de plugin Yoast SEO ideaal is voor (startende) ondernemers die geen verstand hebben van zaken zoals SEO. Maar wanneer je jouw website hoger wilt laten ranken in Google, zul je toch een expert moeten inschakelen!

Get on the vip list