A little progress each day adds up the big results

ABOUT SOCIAL MEDIA

Social Media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Veel ondernemingen gebruiken Social Media om producten te promoten en contact te maken met hun (potentiële) klanten. Maar veel organistaties doen dit niet consistent, iets wat cruciaal is in de huidige Social Media wereld.

Het is als onderneming erg belangrijk om consistentie te bieden aan uw online Marketing & Communicatie. Dit wordt door de drukte van andere werkzaamheden vaak vergeten. BLIZ kan ondernemingen deze consistentie bieden met een vooraf functioneel, georganiseerd en op maat gemaakt plan, waarin de wensen en behoeften van elke organisatie centraal staan.

THE POWER OF CONSISTENCY

Het bieden van consistentie is erg belangrijk om hoog in de zoekresultaten van de Social Media wereld te komen. Door wekelijks gerichte content op vaste tijdstippen te posten, raken (potentiële) klanten meer betrokken bij jouw onderneming.

THE POWER OF INTERACTION

Met interactie betrek je (potentiële) klanten bij jouw onderneming. Er zijn verschillende manieren om interactie te creëren. Dit kan door een vraag te stellen of een dilemma voor te leggen. De makkelijkste methode is om te vragen om een like, reactie of repost. Uit onderzoek blijkt dat een post veel meer likes, reacties en reposts krijgt, wanneer dit gevraagd wordt.

THE POWER OF REPEAT

Vaak wordt een boodschap in zijn totaliteit maar één keer belicht, terwijl de kracht van online marketing zit in het belichten van een onderwerp vanuit verschillende perspectieven. Hierdoor komt de boodschap beter en gerichter over op jouw (potentiële) klant.

Don’t use social media to impress people, use it to impact people

Social media channels

Er zijn in de loop der jaren vele Social Media kanalen ontstaan. Denk hierbij aan Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, YouTube, Twitter etc.

Door gebruik te maken van meerdere Social Media kanalen tegelijk, verspreid je de kans dat de post terecht komt bij de juiste doelgroep. Hiermee vergroot jij de mogelijkheid dat de (potentiële) klant in de toekomst bij jouw onderneming terecht komt.