Influencers

Influencers zijn de nieuwe helden

WORDT GEDRAG BEÏNVLOEDT DOOR INFLUENCERS?

 25 juni 2022

Uit de laatste online onderzoeken blijkt dat 88% van de consumenten de meningen van influencers evenveel vertrouwen als de meningen van hun beste vrienden.

Wat is de invloed van influencers? Resultaten laten zien dat aanbevelingen van influencers een positief effect hebben op gedrags-KPI’s. Zo zoekt 50% van de studenten bijvoorbeeld informatie op over een product of overweegt het te kopen na het zien van een product bij een influencer. Een derde van de respondenten kocht een product op basis van een aanbeveling. In januari 2019 was in het tv-programma Kassa het verhaal te zien van Melle, een 19-jarige YouTube-ster die sneeuwwitte facings op zijn tanden liet zetten. Daarnaast liet hij zijn nieuwe tanden zien via zijn YouTube kanaal. Het resultaat? Veel jonge mensen volgden zijn voorbeeld door ook sneeuwwitte facings op hun tanden aan te laten brengen. Onderzoek toont aan dat 71% geneigd is om producten te kopen op basis van aanbevelingen op social media. Studenten spenderen dagelijks bijna drie uur op social media. Echter is hun spanningsboog bijzonder kort: ongeveer 8 seconden. Binnen deze seconden bepalen zij of de getoonde content relevant genoeg is voor hen.•

.• 87% van de consumenten heeft wel eens een product of dienst aangeschaft nadat zij dit gezien hebben bij een influencer.

• 74% van de consumenten gebruikt social media om een beslissing te maken voor zij een product of dienst aanschaffen.

• 61% van de consumenten in 2019 had tenminste één keer per dag interactie met een influencer.

Influencer

JONGEREN ZIJN ERG GEVOELIG VOOR INFLUENCERS

.Facings wat maakt YouTube zo uniek? Een Instagrammer die haar volgers meeneemt naar een nieuwe hotspot of een YouTuber die zijn nieuwe kleren showt. Je komt continu in aanraking met influencer marketing. YouTube is de op één na meest bezochte webpagina ter wereld, het is een platform voor zoekvriendelijke en hoogwaardige content, met een lange levensduur. Videomarketing is tegenwoordig goed voor bijna driekwart van het internetverkeer. YouTube gesponsorde video’s kunnen wonderen doen voor merken. Er wordt per dag meer dan 500 miljoen uur aan YouTube video’s bekeken. Omdat YouTube al lang een onderdeel is van het online landschap, zien millennials en tieners het als onderdeel van hun sociale leven. Het voordeel van YouTube voor de doelgroep? De jongere generatie is minder geduldig en vergevingsgezind wanneer het gaat om reclame in ieder geval een stuk minder dan vorige generaties. Als je tv kijkt, wordt je kijkervaring gedomineerd door reclame. Daarentegen zijn advertenties op YouTube veel korter en meestal kan de advertentie na 5 seconden worden overgeslagen.

Get on the vip list